Podnikateľský aktivizmus, inovácie vo vzdelávaní, podnikateľský surrealizmus, mindfulness a paralelná polis (Matej Held)


Download audio

Je veľa spôsobov ako inovovať a zlepšovať svet. Jedným z nich je podnikateľský aktivizmus. Prečo a kedy je lepší ako politické riešenia alebo iné alternatívy? Matej Held je inovátorom v oblasti vzdelávania. Nečaká, kým sa tá správna strana dostane do vlády a zmení ministerstvo školstva. Zmeny robí sám a teraz – ako mnoho iných. A na základe toho vzniká “scéna” – firmy, ktoré si tak trochu konkurujú, ale zároveň si pomáhajú.

Ako s tým súvisí konkurencia? Ako sa dá inovatívne vyriešiť problém s umývačkou riadu?

Povieme si aj niečo o meditácii a o tom, že na zmenu sveta nepotrebujete nič, len použiť svoju slobodu, vyhrnúť rukávy a ísť na vec.

Mimochodom, ak by ste chceli pomôcť pri založení Paralelnej Polis v Bratislave, pozrite si (zatiaľ provizórny) web paralelnapolis.sk a prihláste sa k odberu noviniek.

Odkazy k podcastu:

Facebook skupiny, ktoré by vás mohli zaujímať:

Ak vás tento podcast zaujal, prihláste sa k odberu, vyzdieľajte ho na sociálnych sieťach a podobne. Poteší aj recenzia na iTunes. V jeho tvorbe budem pokračovať iba vtedy, ak budem mať pocit, že to má zmysel a teda že ho niekto počúva. Ďakujem všetkým poslucháčom za investovaný čas!